Kanelknuter, mmmm, helt nydelig!
Lettvint, herlig, saftig, akkurat som hos baker'n!
Noen få ganger får jeg det til og i dag klaffet det, jippi.
Prøvde ut en ny oppskrift, har aldri prøvd å vri kanelboller, men det var super lett.
Dette kan alle få til, men ikke avslør det til dem du serverer de til:)
Oppskriften kommer her:
(7stk STORE boller)
DEIG
800g hvetemel
5 dl melk
125g sukker
12g salt
35g gjær
115g tine smør
Smør, sukker og kanel.
Egg og perlesukker.
Varm opp melk til den er lunken. Del smør i terniner. Bland alle de andre ingrediensene i en eltebolle. Ha melken over i det tørre og kjør blandingen i eltemaskinen til deigen er smidig og blank, og slipper bollen (elt i ca 5 min.). Ha i smørterningene i til slutt og elt på lav hastighet til smøret er helt innblandet i deigen.
Dekk bollen med plastfilm og la deigen heve i 1 time.
Kjevle ut deigen til en 1cm tykk leiv på ca. 40x40 cm. Smør utover smør, strø sukker og kanel over.
Skjær så 2 cm brede strimler.
Jeg snurret, knøyt og tvinnet sammen to og to strimler for å få store boller.
La de ferdige bollene heve under plastfolie i 1 time til.
Før steking pensles kanelknutene
med sammenpisket egg, strø over perlesukker og litt kanel.
Stekes v/ 200 c i 14-16 minutter.
Hei!! Supert at du blir med i gavedrysset mitt og takk for at du linker på siden din. Er jo kjekt at mange blir med når jeg er så heldig å kunne gi bort så mange fine premier. Slike kanelsnurrer har jeg jamme lyst til å prøve å lage. Ser liksom mer fancy ut med slike knuter! Vi blogges.
SvarSlett