23. august 2010

Fluesopp julekalender og heklegleder

Selvpålagt lidelse kan man vel i grunn ikke klage på.... men å brodere korsstinger er sååååå kjedelig og forresten hadde jeg i grunn sluttet med det, fordi det er:
1. tidkrevend
2. pirkejobb
3. en smule kjedelig
Men plutselig måtte jeg ta frem gamle og kjedelige kunnskaper da husets 6-åring ikke kunne se NOEN gyldig grunn for at han ikke hadde julekalender når bror har! 
Så vi fant frem brosjyren med et stort utvalg av julekalendere og 6 åringen fant kjapt en favoritt! Kalenderen ble bestilt og pakken kom i posten noen dager senere. Så nå er det bare for meg å kjappe på, slik at kalenderen er ferdig brodert og montert til desember.

Så nå tar ett julenisse sopphus (thihi) form.
Fargelegging pågår ettersom jeg syr, tunga rett i munn! Hold linjene rett og tell, tell, tell. Det ferdige resultatet får dere se nærmere jul!

Noe jeg trives langt bedre med er hekling og strikking. Etter at jeg fikk et heklekurs her i våres, forsker jeg stadig på nye måter å hekle på, med mer eller mindre hell.
Hva sier du om doble grytelapper? De nærmer seg ferdig.

Bestemorsruter har jeg blitt en reser på...
 Nå blir det nok et teppe, men denne gangen ensfarget. Men plutselig gikk jeg tom for dette nydelige garnet som jeg kjøpte i Grimstad i sommer. Bomullsgarn i deilig kvalitet, litt stivt og akkurat passe blankt.

1 kommentar: